Paste Parmigiana cu pui

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

O combinație de gust dintre pui, sos béchamel și sos de roșii cu cașcaval foarte îndrăzneață, și în același timp delicioasă.

Dacă întrebi la mine în familie care este sosul preferat pentru paste ce fel de paste vor să mănânce, răspunsul întotdeauna va fi paste cu sos alb. De ce? Nu știu, poate că nu este la fel de acrișor ca cel roșu. Însă eu ador orice tip de sos indiferent de natura lui, fie el cu carne, fără carne, roșu, alb, verde sau mai știu eu ce. Dată fiind problema am reușit să îi găsesc rezolvarea cu această rețetă foarte bună de paste care va face plăcere tuturor gusturilor și preferințelor.

Rețeta este pentru aproximativ 5-6 persoane

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Reclame

Ingrediente:

  • Paste
    • 500g paste – eu am folosit paste rigatoni deoarece absorb mai bine sosul, dar orice alt tip de paste este bun
  • Pui
    • 1-2 piept de pui tăiat cubulețe mici
    • Condimente: sare, piper, paprika, amestec de condimente pentru pui: curry, chilli, paprika, sare piper
    • 1-2 lingurițe ulei de măsline
  • Sos béchamel cu ceapă și cașcaval
    • 2 cepe roșii mici
    • 60g unt
    • 70g unt
    • 70g făină
    • 800g lapte
    • sare, piper, nucșoară (opțional)
    • cașcaval/brânză grasă – puneți cât de mult doriți, dar nu foarte mult :))
  • Sos de roșii
    • 1 conservă de roșii pasate sau decojite/ 300 ml suc de roșii
    • 1 lingură ulei de măsline
    • usturoi zdrobit sau dat pe răzătoare
    • 1 lingură de – oregano, busuioc, pătrunjel
    • 1 linguriță de zahăr
    • cașcaval sau mozzarella pentru cuptor
Reclame

Mod de preparare:

  1. Punem pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj. Le lăsăm cu un minut sau două mai puțin pentru a avea paste al dente.
  2. Într-o tigaie adâncă/wok (sau o oală anti aderentă) prăjim în uleiul de măsline pieptul de pui tăiat cu condimentele până se rumenește și capătă o culoare aurie. Scoatem puiul din tigaie și îl punem într-o farfurie până de ocupăm de sosul béchamel.
  3. În aceeași tigaie în care am prăjit puiul pregătim sosul béchamel. Tocăm ceapa mărunt și o călim puțin în unt până acesta se topește. Când untul s-a topit adăugăm făina și amestecăm cu o lingură de lemn. Observăm că s-a îngroșat. În timp ce amestecăm punem puțin lapte si lăsăm compoziția să îl absoarbă. După ce o cantitate mică de lapte a fost absorbită adăugăm o altă cantitate de lapte și tot așa până terminăm laptele și compoziția a devine un sos cremos, subțire (dacă sosul este prea gros mai putem adăuga lapte). Adăugăm pe sos pastele, cașcavalul sau brânza și puiul prăjit, amestecăm ușor și pregătim o tavă adâncă destul de mare.
  4. Sosul de roșii îl pregătim amestecând toate ingredientele într-o crăticioară pe foc și lăsând puțin să fiarbă.
  5. Alegem o tavă de aprox. 30×20 cm în care punem un strat de sos de roșii (trebuie să înjumătățim cantitate), urmat de un strat de paste cu sos și pui, apoi restul de sos de roșii și de mozzarella, cașcaval, dacă vrem putem pune și niște roșii întregi printre brânzet.
  6. Băgăm tava la cuptor pentru 25-30 min sau până cașcavalul s-a topit și rumenit frumos.
  7. Servim pastele călduțe cu pătrunjel și busuioc proaspăt pe deasupra și cu multă dragoste.

 NOTĂ: Sosul béchamel (pronunțat beșamel), cunoscut, de asemenea, ca sos alb, este unul dintre sosurile de bază ale gastronomiei franceze și internaționale. Bechamel-ul este folosit ca sos al unor feluri ca lasagna, de exemplu. În mod tradițional, sosul Béchamel este făcut din lapte, unt și faina și condimentat cu sare, piper alb și nucșoară. Consistența sosului depinde de proporția dintre lapte și făină.

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s