Melci cu brânză de vaci și fructe de pădure

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Melcișori – rețetă simplă din aluat dospit

Melci foarte delicioși, pufoși cu brânză de faci și fructe de pădure, un desert proaspăt de primăvară care nu necesită foarte multă implicare.
Dacă vă place brânza de vaci, acest desert trebuie neapărat să îl încercați! O să rămâneți cu gura căscată 🙂

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Reclame

Ingrediente:

Aluat

  • 200ml lapte călduț (să nu ardă la deget)
  • 1 plic drojdie uscată activă
  • 1 ou
  • 2 gălbenușuri
  • 160g zahăr
  • 550-600g făină
  • coajă de portocală
  • 100ml ulei
  • sare

Umplutură

  • 450g brânză de vaci
  • 120g zahăr
  • 1 ou + 2 albușuri (luăm albușurile rămase de la aluat)
  • coajă de la lămâie/portocală
  • 2 linguri de griș ( 3 linguri dacă brânza este prea moale)
  • 150g fructe de pădure
Reclame

Mod de preparare:

Aluat

Într-un bol adăugăm făina, facem o gaură în mijloc și adăugăm restul ingredientelor. Amestecăm și frământăm foarte bine până devine un aluat omogen, elastic și fin la atingere. Dacă avem un robot de bucătărie îl punem pe el să facă treaba grea, adică frământatul 🙂 După ce am frământat aluatul îl lăsăm la dospit 1 oră până își dublează, poate chiar triplează volumul.

Umplutură

Amestecăm toate ingredientele cu excepția fructelor de pădure deoarece acestea murdăresc imediat culoare albă a umpluturii, iar eu nu îmi doream asta, voiam o culoare marmorată de roșu și alb. Fructele de pădure le incorporăm ușor chiar înainte să întindem umplutura pe foaia de aluat

Preîncălzim cuptorul.

Formarea melcișorilor

  1. După ce aluatul a dospit, luăm aluatul și îl întindem cu ajutorul unui sucitor. Lungimea și lățimea trebuie să fie astfel încât grosimea să fie de aproximativ 1 cm.
  2. Peste aluatul întins punem umplutura pe suprafața acestuia.
  3. Rulăm aluatul pe lățime și tăiem rulouri de un deget grosime.
  4. Punem melcii în tăvi tapetate cu hârtie de copt lăsând suficient loc pentru a crește în cuptor.
  5. Băgăm melcii la cuptor la 160 de grade Celsius pentru 60 minute sau până devin aurii.
  6. Pentru decor am folosit o glazură (royal icing) de la Lidl gata preparată și zmeură congelată sfărâmițată.

Notă:

  • Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei – recomand să le scoateți din frigider cu cel puțin 1 oră înainte să vă apucați de preparare
  • Puteți înlocui fructele de pădure cu fructele uscate sau confiate – stafide, merișoare
  • Se poate folosi crema de vanilie – de la această rețetă pentru umplerea acestor melcișori în locul umpluturii din brânza de vaci.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s