Choux au craquelin cu cremă de ciocolată – Choux à la crème au chocolat – Pâte à choux

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Choux au craquelin este un desert făcut cu aluat de choux-uri, dar cu un „biscuite” crocant pe deasupra, un plus de savoare.

Choux pattry, sau pâte à choux, este un aluat delicat de patiserie folosit în multe produse de patiserie. Conține doar unt/ulei, apă, făină și ouă. În loc de un agent de creștere, se folosește un conținut ridicat de umiditate pentru a crea abur în timpul gătitului pentru a unfla aluatul. Wikipedia (Engleză)

Am pregătit Choux au craquelin cu cremă de ciocolată și cu o surpriză în mijlocul umpluturii… O vișină din vișinată – o tentă subțire de alcool care merge perfect cu ciocolata amăruie.

Dacă m-ați ascultat luni dimineață la radio cel mai probabil v-am făcut poftă cu aceste choux-uri cu ciocolată pe care le-am prezentat și le-am arătat Matinalilor de la DigiFM. Rețeta acestora este aici.

Dacă însă nu m-ați ascultat sau văzut, dar vreți să o faceți apăsați pe butonul de mai jos și o să vă ducă la acea porțiune în care am intrat și am vorbit cu Matinalii.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Reclame

Ingrediente:

Craquelin (crustă)

  • 50g unt la temp. camerei
  • 60g zahăr brun/alb
  • 55g făină
  • 5g cacao

Crema pentru choux-uri

  • 5 gălbenușuri
  • 50g amidon din porumb / 50g făină fină
  • 100g zahăr
  • 500ml lapte
  • 100g ciocolată amăruie/cu lapte
  • 100g unt la temperatura camerei
  • Opțional: vișine din vișinată

Choux

  • 200ml apă
  • 100 ulei
  • 5 ouă
  • un praf de sare
  • 150g făină
Reclame

Mod de preparare:

Craquelin:

Amestecăm toate ingredientele într-un bol, formându-se un aluat. Întindem aluatul de 1-2 cm grosime și punem aluatul întins în foaie alimentară. Băgăm foaia de aluat în congelator până o folosim.

Crema pentru choux-uri:

  1. Într-o oală înaltă cu fund dublu punem amidonul și zahărul, iar într-o cană gradată gălbenușurile și laptele pe care le amestecăm.
  2. Punem treptat compoziția de lapte și gălbenușuri peste amidon și zahăr, omogenizăm fără să formăm cocoloașe!
  3. unem compoziția pe foc mic și amestecăm continuu până se îngroașă (atenție! la cocoloașe).
  4. Când crema începe să se îngroașe adăugăm ciocolata. Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească complet.

Choux:

  1. Punem la fiert într-o oală apa, uleiul și praful de sare, iar când acestea clocotesc luăm de pe foc.
  2. Într-un castron încăpător punem făina și adăugăm compoziția de apă și ulei peste făină. Amestecăm și adăugăm câte un ou pe rând (ou cu ou) până ce compoziția e bine omogenizată.
  3. Cu ajutorul unui poș (sau a unei pungi alimentare) formăm, pe o tavă tapetată cu foaie de copt, bile de diamentrul 4-5 cm.
  4. Scoatem din frigider foaia de craquelin și formăm, cu ajutorul unui capac/forme speciale rotunde, cercuri cu dimensiuni peste diametrul bilelor de aluat. Punem cercurile de aluat precum niște capace peste aluatul de choux și băgăm la cuptor pentru 35-45 min la 160 grade Celsius.
  5. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet.

După ce crema este răcită, cu un mixer amestecăm crema de ciocolată cu untul până devine o cremă omogenă și compactă. Nu mixăm exagerat de mult deoarece este posibil ca crema să se taie.

Când toate sunt răcite luăm câte o bilă de choux și o umplem prin partea de jos cu crema de ciocolată și putem introduce și o vișină.

Băgăm la frigider pentru câteva ore și apoi ne putem delecta franțuzește.

 Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Un gând despre „Choux au craquelin cu cremă de ciocolată – Choux à la crème au chocolat – Pâte à choux

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s