Tort de ciocolată cu clementine și mandarine

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Un desert super ciocolătos. Un desert gustos și delicios.

Acest tort este destul de ușor de făcut, ingrediente comune și foarte accesibile, mai ales în această perioadă când citricele parcă au un alt gust.

Pot să îi spun prăjitură, tartă, tort de ciocolată – nu contează – este foarte delicioasă și cu un decor adecvat puteți „să dați pe spate ” pe oricine, chiar și pe voi înșivă.

Această tarta are o textură super fină, interiorul este foarte, cum să zic, „budincos” – cred că e bine. Oricum, textura unei budinci. Este dulce, dar gustul dulce și ciocolătos se completează cu citricele.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Ingrediente:

Blat

  • 130g făină
  • 2 ouă
  • 200g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 4g bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 40g ulei + 60g unt topit
  • 400g lapte
  • 100g ciocolată
  • sare
  • esență de vanilie
  • suc de la 2-3 mandarine/clementine

Glazură de ciocolată

  • 100g ciocolată
  • 100g frișcă lichidă

Decor

  • multe clementine și mandarine fără coajă
Reclame

Mod de preparare:

  1. Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate: făina, 150g zahăr (mai păstrăm puțin zahăr pentru ouă), cacaoa, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
  2. Separăm ouăle în boluri diferite.
  3. Gălbenușurile le amestecăm cu laptele, uleiul, untul topit și răcit și esența de vanilie.
  4. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zahăr și mixăm în continuare până devine o compoziție tare și lucioasă.
  5. Peste ingredientele uscate adăugăm compoziția de lapte cu gălbenușuri, puțin câte puțin pentru a nu se forma cocoloașe. Nu vă faceți griji dacă compoziția este prea lichidă! Luăm ciocolata și o mărunțim. O incorporăm în compoziția obținută împreună cu sucul citricelor.
  6. Cu ajutorul unei spatule amestecăm albușurile cu compoziția obținută cu mișcări ușoare de sus în jos.
  7. Tapetăm fundul unei tăvi rotunde (eu am folosit o tavă de 28 cm diametru) cu hârtie de copt. Ungem tava cu ulei (și dacă puteți puneți hârtie de copt și pe mărgini pentru a putea detașa blatul mai ușor de tavă după coacere).
  8. Băgăm la cuptor pentru 60 minute.
  9. Scoatem blatul din cuptor și îl lăsăm să se răcească în tavă.
  10. Topim ciocolata pentru glazură cu frișca pe baie de aburi și decorăm cu citrice.
  11. Dacă nu aveți răbdare puteți să îl tăiați, dar vă recomand să îl lăsați să se răcească și la frigider pentru cel puțin o oră.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

3 gânduri despre „Tort de ciocolată cu clementine și mandarine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s