Ciocolată caldă densă

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Nu știu dacă vă vine să credeți sau nu, dar de un an de zile am această postare în minte, bine, într-un al cadru, unul al zăpezilor cu niște brazi în spate, dacă se putea împodobiți, însă nici anul acesta zăpada nu vrea să își facă apariția, cel puțin pe la mine prin cartier 🙂

Ciocolata caldă și densă este preferata mea, adică mie nu îmi place să nu simt ciocolata sau să fie o ciocolată caldă chioară, doar cu un praf de cacao, să nu simt vreo textură, fie ea cât de fină. Așa că, am venit cu o rețetă exact pe placul meu, dacă vreți puteți să o considerați și budincă de ciocolată la cană.

Mai jos am postat și video-ul în care am filmat pas cu pas prepararea acestei rețete.

Fie cât de frig afară, dar o cană cu o astfel de ciocolată îți poate încălzi atât papilele gustative, cât și sufletul. În dimineața crăciunului, dacă nu faceți lichior de ouă, această ciocolată caldă este ideală.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Ingrediente:

  • 200g ciocolată neagră/cu lapte/albă
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură amidon
  • 650-800 ml lapte (puneți cantitatea dorită în funcție de cât de densă vreți să fie ciocolata) (pentru vegani – folosiți lapte vegetal)
  • 190g lapte condensat (de cocos – pentru vegani)
Reclame

Mod de preprarare:

  1. Într-o oală amestecăm amidonul cu puțin lapte, apoi adăugăm tot laptele, dăm drumul la foc și îl fierbem.
  2. Adăugăm laptele condensat și amestecăm astfel încât să se topească.
  3. Incorporăm cacao și zahărul. Amestecăm. !Trebuie să amestecați în continuu ca să nu se prindă pe fund!.
  4. Adăugăm ciocolata.
  5. Când ciocolata începe să se îngroașe o mai lăsăm 1-2 minute și este gata de servit.
  6. Servim cu marshmallow, biscuiți, covrigi sau orice vă face plăcere.

Mod de preparare video – mai jos –

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s