Bomboane cu cocos – doar 3 ingrediente

Bomboane „crăciunistice” cu cocos! Sunt foarte simple, ușoare, și gutoase. Sunt bomboane de sărbătoare cu care puteți să vă întâmpinați oaspeții sau să le mâncați voi în timp ce vă uitați la un film de Crăciun, mai ales în perioada asta, dar nu mai mult de una-două pentru că sunt prea dulci :))

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Se fac foarte repede și ușor, într-o jumătate de oră le pregătiți și în cealaltă jumătate, dacă nu mai aveți răbdare, puteți să le mâncați.

Aceste bomboane pot fi un dulce și un desert excelent pentru vegani dacă înlocuiesc lapte condensat normal cu cel din cocos. Vin cu variante pentru toată lumea!

Spor!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Reclame

Ingrediente:

  • 350g fulgi de cocos
  • 190g lapte condensat din conservă (de cocos – pentru vegani) (la Lidl sau la Auchan găsiți cel mai bun lapte condensat la conservă)
  • 200g ciocolată neagră + 1-2 linguri de ulei
Reclame

Mod de preparare:

  1. Într-un castron amestecăm fulgii de cocos cu laptele condensat (opțional adăugăm puțină coajă de portocală rasă – pentru o aromă de Crăciun), prima dată cu o lingură, apoi cu mâna (recomand sa folosiți mănuși deoarece compoziția este ușor lipicioasă). Amestecăm astfel încât fiecare fulg să fie acoperit de laptele condensat, trebuie să devină o compoziție destul de groasă/tare.
  2. Luăm puțin din compoziție și formăm biluțe. Biluțele le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Mie mi-au rezultat 24 de bomboane din această compoziție. Băgăm tava la frigider până topim ciocolata.
  3. Punem pe foc o oală cu apă – o lăsăm să fiarbă la foc mic – cu un castron peste, unde punem ciocolata și uleiul. Amestecăm până se topește complet.
  4. Luăm ciocolata de foc și o lăsăm să se răcorească puțin, cât să nu ardă la deget.
  5. Scoatem biluțele de cocos din frigider și le băgăm pe rând prin ciocolată. Le punem înapoi pe tava cu hârtie de copt.
  6. Presărăm peste bomboane fulgi de cocos, bombonele tematice sau orice vreți voi.
  7. Le băgăm înapoi în frigider pentru cel puțin 2 ore.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s