Shakshouka cu fasole neagră

Shakshouka sau Shakshuka sau Chakhchoukha este o specialitate de mâncare din mai multe bucătării orientale precum Turcia, Israel și bucătării nord-africane precum Egipt, Tunisia, atâtea denumiri, atâtea culturi și tot atâtea gusturi.

Aceste preparat, pentru mine, este perfect ca mic dejun călduros, sațios și delicios, mai ales pentru diminețile de toamnă .

Există, cum am spus, mai multe tipuri de shakshouka, cu cartofi, cu sau fără brânză, cu spanac, cu vinete sau dovlecei. Eu am făcut cu fasole albă și fasole neagră, îmi place foarte mult combinația asta de gusturi din ouă, fasole, ceapă, ardei. Voi puteți face acest mic-dejun cu orice aveți în frigider și vă va ieși ceva foarte gustos.

Am realizat și un video (mai jos) foarte rapid cu toți pașii, vă asigur este foarte ușor, dar foarte delicios.

Ingrediente:

  • 50g unt/ulei
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă galbenă
  • 1-2 ardei
  • o conservă de fasole in sos de tomate
  • jumătate de conservă fasole neagră (sau o conservă întreagă în funcție de preferințe, conserva o cumpăr de la Lidl, în special când este săptămâna mexicană)
  • 1-2 roșii medii tocate cubulețe
  • 4-5 linguri de bulion sau sos de roșii
  • 5-6 ouă (dacă omiteți ouăle, devine o rețetă vegană/de post)
  • sare
  • piper
  • paprika
Reclame

Mod de preparare:

  1. Într-o tigaie topim untul și călim ceapă până devine translucidă.
  2. Adăugăm ardeiul, asezonăm cu sare și mai lăsăm la călit, amestecând din când în când.
  3. Punem paprika, cele două conserve de fasole.
  4. Adăugăm roșiile, mai lăsăm 3-4 minute să se evaporeze lichidul de la fasole.
  5. La sfârșit adăugăm bulionul. Punem capacul și lăsăm la foc mediu să fiarbă.
  6. După aproximativ 5 minute luăm capacul, mai amestecăm o dată, uniformizăm suprafața, face câte o gaură, iar în fiecare gaură formată spargem un ou. Asezonăm cu sare și piper, punem capacul și lăsăm 3-4 minute la foc mic.
  7. Servim cu pătrunjel sau verdeață pe deasupra.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Reclame
Reclame

LATEST POSTS

Prăjitură cu prune, pere și iaurt grecesc

Prăjitură care se prepară foarte ușor cu ajutorul unui singur bol și a unui tel. Rețeta acestei prăjituri este „împrumutată” din vecini, iar cantitățile și unitatea de măsură folosită este în linguri, exact așa cum găsim în caietele vechi ale bunicilor și mamelor. Este o rețetă ușoară, din puține ingrediente, dar cu un gust care […]

Muffins cu mere și pere

FALL TIME☂🍁🍂 Toamna…toamna vine cu aromele ei specifice, calde, înmiresmate și gurmande. Aceste muffins sunt perfecte pentru micul dejun, pentru un snack și chiar pentru un lunch-box la școală sau muncă. Pe cât de repede se fac, pe atât de rapid se mănâncă. Pentru această rețetă nu aveți nevoie de prea multe vase sau ustensile! […]

Ardei umpluți cu sos și bulgur

Dacă sunteți fani de mâncăruri bune și cu gust, dar în același timp cu înclinație spre tradițional, ardeii umpluți sunt mereu o bună opțiune. Ardeii umpluți cu sos în combinație cu bulgur sunt, pentru mine, the best! Mai ales dacă sosul este ușor dulceag! Nu știu dacă bunicile voastre făceau ardei umpluți cu un sos […]

Plăcintă cu brânză de vaci și stafide

REȚETĂ DE TOAMNĂ Plăcinta cu brânză este pentru mine un simbol al copilăriei și un gust unic tradițional. O plăcintă cu un aluat care se prepară foarte rapid și foarte ușor. Este bună, gustoasă, dulce, simplă, dar cu un gust special. Ingrediente: Aluat 250g unt 1 ou 75g zahăr 1 plic praf de copt 1 […]

Încarc…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Un gând despre „Shakshouka cu fasole neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s