Tartă cu ciocolată, piure de castane și pretzel

O tartă reușită, foarte gustoasă, tomnatică și impresionantă!

Foarte multe combinații din care rezultă un desert mirific cu care puteți impresiona, vă asigur, este ceva mai mult decât special.

Tarta este perfectă pentru întruniri, întâlniri, petreceri, grătare, cine împreună cu familia și prietenii. Acest desert este foarte bogat în arome și gusturi care o să vă surprindă, sper eu, plăcut.

Rețetă de toamnă ciocolătoasă, cu arome specifice anotimpului.

Pe blog am foarte multe rețete de tarte cu ciocolată și nu numai, doar dacă căutați în căsuța de căutare cuvântul tartă, o să vă apară multe rezultate.

Una dintre primele mele rețete publicate pe blog, este o tartă cu ciocolată care se face foarte repede și nu este nevoie de cuptor. Puteți să adaptați blatul de la rețeta aceea la rețeta asta.

Ingrediente:

Blat

  • 200g unt rece tăiat cubulețe
  • 100g zahăr
  • 300g făină
  • 1 ou

Primul strat de umplutură

  • 250g piure de castane (eu am folosit Piureul de castane de la Râureni, îl găsiți în magazine)

Al doilea strat de umplutură

  • 300g cioclată neagră
  • 300g frișcă lichidă
  • puțină sare de mare (opțional)
  • covrigei pretzel

Mod de preparare:

Blat

  1. Amestecăm și frământăm făina cu untul până se formează un aluat cu textura nisipului umed. Adăugăm zahărul și oul. Formăm o bilă de aluat și o învelim într-o folie de plastic alimentară. Băgăm aluatul la frigider pentru 30 minute.
  2. Scoatem aluatul din frigider, presărăm făină pe masa de lucru, tapetăm o tavă rotundă de circa 25cm diametrul cu unt. Întindem aluatul aprox. 30-35 cm. Cu ajutorul sucitorului, luăm aluatul și îl punem în tavă, ridicăm marginea pe marginea tăvii. Luăm o foaie de copt, o mototolim, o desfacem și o punem în interiorul aluatului. Peste folie punem 500g orez sau fasole boabe. Atenție! fasolea și orezul pe care le folosim aici nu mai sunt comestibile după ce le folosim, putem doar să le păstrăm pentru următoarele arte și rețete. Băgăm tava pentru 20 min la cuptor, scoatem cu tot cu hârtia de copt orezul sau fasolea și mai lăsăm 20 minute sau până devine aurie.
  3. Scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcească aproape complet până ne ocupăm de umplutură.

Umplutura de ciocolată.

  1. Într-o oală încălzim 300g frișcă lichidă, închidem focul înainte de a începe să fiarbă.
  2. Punem ciocolata și amestecăm până se topește și devine o compoziție omogenă și închegată.

Montaj

  1. Punem piureul de castane, ca prim strat al tartei, îl întindem uniform pe fundul crustei.
  2. După ce am întins piureul de castane, urmează să punem crema de ciocolată. Uniformizăm și nivelăm .
  3. Băgăm la frigider pentru 30 minute.
  4. Scoatem din frigider și punem covrigei peste ciocolată în orice mod dorim noi.
  5. Băgăm la frigider pentru 2 ore cel puțin.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

2 gânduri despre „Tartă cu ciocolată, piure de castane și pretzel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s