Pumpkin Muffins – brioșe cu dovleac plăcintar

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Rețetă de sezon! Brioșe foarte drăgălașe și gustoase cu aromă de toamnă.

Unii dintre voi, pun pariu, că nu suportați gustul de dovleac, dar dacă vă spun eu că aceste muffins sunt curcubeu pe cerul gurii, iar în funcție de intensitatea aromei de dovleac dorită, puteți adapta rețeta pentru voi, m-ați crede?

Sunt ușor de făcut și speciale, datorită sezonului acesta răcoros. Sunt umede, moi și pufoase, perfecte pentru o zi de toamnă!

În acest articol regăsim, pe lângă rețeta acestor muffins, și rețeta pentru un piure de dovleac perfect.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Ingrediente:

Piure de dovleac

  • 600g dovleac plăcintar
  • sare mare
  • scorțișoară
  • zahăr

Muffins

  • 100g unt topit și răcit
  • 150-250g piure de dovleac
  • 2 ouă
  • 50 ml lapte
  • 200g zahăr
  • 300g făină
  • 1 praf de copt
  • puțină sare
  • scorțișoară
  • condimente pentru dovleac-opțional
Reclame

Mod de preparare:

Pentru început facem piureul de dovleac: Luăm un dovleac plăcintar și îl tăiem în două. Scoatem semințele și fibrele din interiorul, presărăm puțină sare, zahăr și scorțișoară pe ambele părți din interiorul dovleacului, nu pe partea cu coajă! Pregătim o tavă cu hârtie de copt și punem pe aceasta ambele jumătăți de dovleac cu interiorul în jos, cu pulpa în jos! Băgăm la cuptor pentru 40-50 minute la 180 de grade sau până intră furculița foarte ușor prin coajă și își scoate sucul caramelizat. După ce dovleacul plăcintar s-a copt îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit scoatem din coajă pulpa de dovleac și o băgăm într-un blender sau un procesor de bucătărie și îl facem piure. Piureul se poate ține 2-3 zile într-o caserolă.

  1. Brioșele le pregătim mixând ouăle cu zahărul, adăugăm sarea, untul topit și laptele, mai mixăm câteva secunde.
  2. Incorporăm între 150-250g piure de dovleac, în funcție de cât de intens vreți să fie brioșele. Pe urmă, făina, scorțișoara și praful de copt.
  3. Pregătim tava de brioșe cu hârtii de copt speciale pentru brioșe. Luăm din compoziția de muffin aprox.2 linguri și punem în forme. Din compoziția obținută ies aproximativ 12 brioșe. Puteți pune deasupra fiecărei brioșe semințe de dovleac sau nuci sau ce vă place vouă
  4. Băgăm la cuptor pentru 30 -40 min sau până ce o brioșă trece testul scobitorii. Scobitoare trebuie să iasă curată după ce a fost introdusă în blat!
  5. Scoatem brioșele din cuptor și le lăsăm să se răcească complet înainte de servire.
  6. Servim brioșele presărate cu nuci măcinate sau zahăr pudră.

Poftă bună!

Cu drag The Teenager Cook!

Reclame
Reclame

2 gânduri despre „Pumpkin Muffins – brioșe cu dovleac plăcintar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s