Ouă roz umplute

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

O idee de rețetă-aperitiv specială de mic dejun care este deosebită față de un ou fiert sau o omletă simplă. Ouăle acestea umplute sunt un aperitiv simplu, dar extravagant! Sunt atrăgătoare atât ca aspect, cât și ca gust!

Acest aperitiv este ideal pe mesele dimineții când avem musafiri! Rețeta este simplă, dar necesită timp și răbdare! Umplutura ouălor este una ușoară, catifelată și comună.

Reclame

Ingrediente:

Pentru 12 ouă umplute (6 ouă)

  • 150ml oțet (de mere, de preferat, este mai puțin acru)
  • 500ml apă
  • 3 bucăți de sfeclă fiartă ( găsiți în lidl, sfeclă gata fiartă la raionul de legume)
  • sare mare, grunjoasă
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 6 ouă
  • o conservă de pateu

Mod de preparare:

  1. Punem ouăle la fiert 8-10 minute.
  2. Într-o oală pe care o punem pe foc, adăugăm toate celelalte ingrediente, dar fără pateu. Dăm compoziția în clocot și oprim.
  3. Luăm ouăle de pe foc și le băgăm sub un jet de apă rece. Le lăsăm 2-3 minute să se răcească.
  4. Decojim ouăle și le punem într-un borcan cu capac etanș sau orice borcan peste 800 de ml. Peste ouăle din borcan punem câteva bucăți tăiate din sfeclă și compoziția lichidă până trece peste nivelul ouălor.
  5. Închidem borcanul cu capacul și îl punem la loc răcoros până se răcește complet, iar apoi punem borcanele în frigider cel puțin o zi, cel mult 2 zile.
  6. După ce am lăsat ouăle la murat pentru cel puțin o zi, le scoatem din compoziția lichidă și le tăiem în jumătate pe lungime.
  7. Scoatem gălbenușul din fiecare jumătate și îl punem într-un castron. Toate gălbenușurile le combinăm cu pateul cu ajutorul unui mixer vertical, pasând totul, compoziția de umplut fiind una fină și densă.
  8. Fiecare jumătate o umplem cu compoziția rezultată din pateu și gălbenuș.
  9. Ornă fiecare ou cu o felie de măslină sau ceapă verde sau frunze verzi sau ce vă place mai mult.
  10. Puteți servi ouăle așa cum sunt sau cu smântână.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s