Prăjitură cremoasă cu vișine

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.
Reclame

cod voucher: X8ZYSG1

O rețetă superbă pentru această perioadă a anului. Este o prăjitură gustoasă, văratică și răcoritoare. Acest desert este dulce-acrișor datorită vișinelor și laptelui condensat care se combină perfect.

Nu este dificilă de făcut, necesită doar atenție și puțină îndemânare.

Reclame

Ingrediente:

Blat

  • 175g unt topit și răcit
  • 5 ouă
  • 50 ml lapte
  • 250g făină
  • 30g cacao
  • 1 praf de copt

Crema de lapte la rece

  • 360 g sau 1 conservă lapte condensat (Laptele condensat la conservă se găsește la Auchan)
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 8g gelatină hidratată în 65g apă rece și lăsată 10 minute să se hidrateze
  • esență de vanilie
  • vișine/cireșe fără sâmburi

Glazură de ciocolată

  • 150g ciocolată neagră
  • 50g ulei

Mod de preparare:

Blat:

  1. Într-un bol batem ouăle cu zahărul până își dublează volumul. Adăugăm untul topit și răcit și mixăm în continuare. Incorporăm cu o spatulă făină, praful de copt și cacao.
  2. Turnăm compoziția într-o tavă de 40/30cm tapetată cu hârtie de copt.
  3. Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de Celsius pentru aproximativ 35-40min sau până trece testul scobitorii.
  4. Scoatem tava din cuptor și lăsăm blatul să se răcească.

Crema de lapte la rece

  1. După ce s-a răcit blatul ne putem apuca de cremă.
  2. Batem frișca cu ajutorul unui mixer, adăugăm laptele condensat și esența de vanilie. Topim gelatina pentru doar câteva secunde la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Incorporăm și gelatina lichidă în cremă.
  3. Punem crema de lapte condensat peste blat, o nivelăm și uniformizăm pe toată suprafața. Introducem vișinele/cireșele în cremă adânc și nivelăm din nou crema cu ajutorul unei spatule.
  4. Băgăm la frigider până ne ocupăm de glazură.

Glazura de ciocolată

  1. Punem o oală cu apă pe foc și o fierbem.
  2. Peste oală punem un castron în care topim ciocolata cu uleiul. Topim până devine o compoziție omogenă.
  3. Luăm ciocolata topită de foc și o lăsăm 10 minute să se răcească
  4. Punem ciocolata peste prăjitură și o întindem pe toată suprafața.
  5. Băgăm la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s