Dulciuri daneze – moriști, bărcuțe, trandafiri

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.
Reclame

Danish sweets or pastries…O specialitate din foietaj scandinavă mult apreciată datorită rapidității, modului de facere și a gustului. Aceste foietaje daneze sunt super „fluffy-buttery” și sunt perfecte pentru servirea musafirilor când suntem în criză de timp.

Foietajul danez este făcut din aluat dospit din făină de grâu, lapte, ouă, zahăr și cantități mari de unt sau margarină spre deosebire de aluatul de foietaj franțuzesc care este făcut cu mai puține ingrediente și cu un proces de facere mai mic. Eu o să folosesc un aluat de cumpărat care, conform ingredientelor de pe ambalaj, este franțuzesc, dar se găsește și danez, însă eu am vrut să fac acest aluat danez cunoscut care se asemănă cu franțuzesc deoarece este plin de aromă. Cât de curând o să vin cu o rețetă pentru acesta.

Un aluat de drojdie este întins subțire, acoperit cu felii subțiri de unt și pus între straturile de aluat, apoi aluatul este pliat și rulat de mai multe ori, creând 27 de straturi sau mai multe :). Dacă este necesar, aluatul este răcit între pliuri pentru a ușura manipularea. Procesul de laminare, împachetare, pliere și răcire este repetat de mai multe ori pentru a crea un aluat multistrat, care devine aerisit și crocant la exterior, dar, de asemenea, bogat și cu unt.

Untul este grăsimea tradițională folosită în patiseria daneză, dar în producția industrială se folosesc adesea grăsimile mai puțin costisitoare, cum ar fi uleiul de floarea soarelui hidrogenat.

(Wikipedia)

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Ingrediente:

  • 1 foaie de foietaj (dacă cumpărați din Lidl este franțuzesc, dar dacă vă uitați pe spate la ingrediente ar trebui să vedeți și ouă și lapte, adică danez, într-un pachet se găsesc 2 foi de foietaj, dintr-o foaie ies aprox. 9 bucăți mari sau 12-13 bucăți mai mici)
  • 50-70g brânză de vaci + 1 ou + 2 linguri de zahăr pudră + 1 lingură făină
  • dulceața favorită, de preferat cu fructe întregi

Mod de preparare:

  1. Preîncălzim cuptorul.
  2. Tăiem foaia de foietaj în pătrățele de aproximativ 10/10 cm. Tăiem fiecare colt al pătrățelului precum în acest video de aici sau aici. Luăm câte un colț și îl ducem spre interior, iar cu degetul apăsăm pentru a lipi aluatul (Sincer să fiu, nu știu cum să explic în scris și precis metodele de facere a moriștilor, a bărcuțelor sau a trandafirilor așa că am lăsat link spre video)
  3. Amestecăm brânza de vaci, zahărul și făina. Punem câte puțină compoziție de brânză în mijlocul fiecărei forme și câte puțină dulceață cu un fruct din aceasta.
  4. Punem cu grijă foietajele într-o tavă tapetată cu foaie de copt și băgăm la cuptor pentru 30-35 min la 160 grade Celsius sau până au culoare auriu uniform.
  5. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească.
  6. Servim pudrate cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Cu multă poftă, The Teenager Cook!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s