Tartă de vanilie cu căpșuni

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Sau cum îi spun eu paradisul căpșunilor. Începe sezonul căpșunilor și eu vin cu o rețetă superbă și delicioasă. Eu sunt fan al acestui fruct și îmi place să pregătesc cu el ceva fresh, cum este această Tartă de vanilie cu căpșuni (Atenție: dă dependență😊)

Desigur, această tartă de vanilie este delicioasă și în combinație cu alte fructe sau mixuri de fructe, dar eu ador varianta cu căpșuni. Sper să o încercați!

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Ingrediente:

Blat:

  • 6 albușuri
  • 150g zahăr
  • 180g făină
  • 60ml lapte
  • 70ml ulei
  • 1 praf de copt

Crema de vanilie:

  • 6 gălbenușuri
  • 60g amidon de porumb
  • 60g zahăr
  • 600ml lapte
  • 150g frișcă lichidă
  • esență de vanilie

Decor:

  • căpșuni
  • opțional: gel pentru tarte

Mod de preparare:

Crema de vanilie

  1. Într-o cană gradată punem laptele și gălbenușurile și omogenizăm. Într-o crăticioară de 2l cu fund dublu punem zahărul și amidonul, iar apoi adăugăm compoziția de lapte și gălbenușuri în crăticioară puțin câte puțin, amestecând fără să se formeze cocoloașe.
  2. Punem compoziția pentru cremă pe foc mic, amestecând încontinuu până se îngroașă compoziția și formează câteva bule la suprafață. O luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească complet.

Blat

  1. Preîncălzim cuptorul.
  2. Batem cu ajutorul unui mixer albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până ce compoziția devine lucioasă. Într-un castronel amestecăm laptele și uleiul, și mixând albușurile la viteză mică incorporăm compoziția de ulei și lapte, la viteză mică! Luăm o spatulă și incorporăm făina fără să formăm cocoloașe cu mișcări ușoare de sus în jos.
  3. Punem compoziția într-o tavă dreptunghiulară de 40/30 cm tapetată cu hârtie de copt. Băgăm tava la cuptor la 180 grade Celsius. pentru 20-25 min sau până trece testul scobitorii și are o culoare aurie.

Montaj

  1. Cu ajutorul unui mixer batem frișca lichidă, iar peste aceasta adăugăm crema de vanilie răcită complet și esența de vanilie și o mixăm pentru câteva secunde cât să se omogenizeze situația din castron.
  2. În tava în care am copt blatul, punem o hârtie de copt nouă și blatul de sub care am luat hârtia cu care l-am copt. Blatul îl stropim cu câteva picături de lapte să fie umed și punem crema de vanilie, o uniformizăm și nivelăm pe toată suprafața blatului. Tăiem căpșunele după propria dorință și le punem peste cremă. Opțional putem face un gel (pe care îl găsiți în magazine) pe care îl punem peste căpșuni pe toată suprafața tartei.
  3. Băgăm la frigider pentru cel puțin 2 ore
  4. Tăiem pătrățele de 10/10 cm și servim alături de mai multe căpșuni!

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s