Tarte au chocolat

Tarta de ciocolată, cunoscută și sub denumirea de plăcintă cu cremă de ciocolată, este un desert format din diferite ingrediente, spre exemplu: ciocolată neagră, smântână și ouă, bătute împreună, turnate într-o coajă de patiserie crocantă, îndulcită și coaptă. Acesta este un desert clasic și seducător.

Ingrediente:

Pate Sucree sau crustă franceză

  • 230g unt la temperatura camerei
  • 55g zahăr
  • puțină sare
  • 1 ouă și un gălbenuș
  • 320g făină

Rețeta pentru crema de ciocolată este

aici.

Mod de preparare:

Într-un bol punem untul la temperatura camerei și începem să îl mixăm ușor, adăugând zahărul împreună cu sarea treptat. În timp ce mixăm adăugăm câte un ou pe rând formându-se o cremă. Apoi pe treapta cea mai mică a mixerului adăugăm puțină făină cât să pătrundă în compoziție și să se formeze o bilă. Oprim mixerul și luăm compoziția la mână și incorporăm și restul de făină, formând o bilă pe care o împărțim în două. Pregătim două folii alimentare cu care împachetăm fiecare bilă și o facem rotundă, apoi le băgăm la frigider sau la congelator (dacă crusta trebuie în momentul în momentul în care se face tarta se băga la congelator timp de o oră și se scoate când se pregătește pentru cuptor). Aluatul poate sta la congelator pâna la 2-4 săptămâni.

Pentru tartă, scoatem crusta de tartă din congelator și o lăsăm să stea pentru aprox. două minute, iar apoi cu ajutorul unui făcăleț presărat cu făină întindem crusta pentru un diametru de 30 cm. Între timp trebuie să avem pregătită o tavă cu diametrul de 23-24-25 cm tapetată cu hârtie de copt. Așezăm crusta în tavă uniformizând lateralele. Băgăm la cuptor pentru 30-40 min. la foc mediu sau până când crusta capătă o culoare aurie uniformă. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit o oră. Se umple cu compoziția de ciocolată și se bagă la frigider.

Poftă bună!

2 gânduri despre „Tarte au chocolat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s