Profiterol Chocolate Tart

Cu un gust rafinat și aspect atrăgător, această tartă de ciocolată cu profiterol poate să te uimească și să simți o savoare nemaipomenită. Această rețetă „experimentală” o aveam în gând, eu și mama mea, de ceva timp. Inițial nu credeam că o iasă un așa desert fabulos, dar acum după prima încercare, care cu siguranță nu va fi ultima, sunt foarte mândru.

Ingrediente:

Pentru profiterol:

  • 100ml apă
  • 50ml ulei
  • un praf de sare
  • 75g făină
  • 3 ouă

Pentru crema de profiterol:

  • 500ml lapte
  • 200g ouă
  • 2 ouă
  • 50g amidon
  • 25g unt
  • esență de vanilie
  • 150ml smantană pentru frișcă

Pentru tartă

Crusta:

  • 200g biscuiți măcinați
  • 25g unt topit și răcit
  • 25ml lapte

Ganache de ciocolată:

  • 300g ciocolată amăruie
  • 200g ciocolată cu lapte
  • 475ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare:

  • Pentru cojile de profiterol:

Într-o oală, fierbem apa, uleiul și sarea, timp în care pregătim făină într-un castron. Peste făina adăugăm compoziția clocotită și amestecăm foarte bine fără să se formeze cocoloașe. După ce compoziția s-a omogenizat, adăugăm ouăle unul câte unul, amestecând foarte bine, formându-se un aluat omogen. Pentru următorul pas este necesar un poș în care băgam aluatul și formăm cojile de profiterol de mărime medie (precum în poză), pe care le așezăm într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Băgăm tava la cuptor până când cojile au crescut și s-au rumenit frumos. Le scoatem și le lăsăm la răcit.

  • Pentru crema de profiterol:

Înt-o oală punem zahărul și amidonul, iar într-o cană gradată amestecăm laptele cu ouăle. În oala cu zahăr și amidon punem puțin câte puțin compoziția de lapte, amestecând fără să se formeze cocoloașe. Punem compoziția formată pe foc împreună cu untul și amestecăm încontinuu până când compoziția se îngroașă și apar câțiva bulbuci, fără să se prindă pe fundul oalei. Lăsăm crema să se răcească pentru aproximativ 1:30 h. Când crema s-a răcit, putem să batem smântână pentru frișcă împreună cu esența de vanilie pe care o amestecăm cu crema. Cu compoziția ieșită, umplem cojile de profiterol printr-o gaură formată pe partea de dos a cojii, cu un poș.

  • Pentru tartă:

Într-un castron amestecăm biscuiții mărunțiți împreună cu laptele și untul topit până când se formează blat cu textură nisipos-umedă. Blatul de biscuiți îl punem într-o tavă rotundă de 25 cm tapetată cu foaie de copt și îl netezim pe fundul tăvii într-un strat subțire. Băgăm tava la frigider până pregătim ganache-ul.

Într-o oală punem smântâna pentru frișcă pe foc, pe care o încălzim până la limita fierberii. Când frișca s-a încălzit, adăugăm ciocolata și amestecăm până când se topește foarte bine. Așteptăm 2-3 minute să se răcorească.

Scoatem tava cu blat de biscuiți din frigider și punem un strat subțire de ganache de ciocolată pe blat. Acum așezăm „profiteroalele” umplute cu cremă în tavă. După ce am umplut tava cu profiterol, punem ganache-ul care trebuie să treacă peste profiteroale și nivelăm frumos. Acoperim tava cu folie alimentară și băgăm la frigider pentru 30min. După 30 min. putem să decorăm cu zmeură, căpșuni, fructe de pădure congelate mărunțite precum în poză. Băgăm tarta înapoi în frigider și o lăsăm pentru aprox. 5-6 ore.

Poftă bună! 🙂

Un gând despre „Profiterol Chocolate Tart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s