Tartă cu ciocolată și pere poșate

Pentru prima dată făcând acest desert am simțit dragoste „la prima vedere” sau mai bine zis „la prima încercare”. Pentru că e un desert atrăgător, tarta îndeplinește preferințele oricărui iubitor de ciocolată, în special amăruie.

Rețeta de tartă fiind postată anterior am să atașez link-ul direct aici . Înlocuiți fructele de pădure cu perele poșate în vin.

Iar rețeta pentru Perele Poșate în Vin Roșu:

  • 4-6 pere (în funcție de dimensiunea tartei
  • 600 ml de vin roșu
  • 2 linguri de zahăr brun
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • Opțional: alte arome sau esențe

Mod de preparare:

Perele se curăță de coajă, iar fiecare pară trebuie taiată în jumătăte, eliminând și sâmburii.

Într-o oală de aprox. 2l înaltă se pune pe foc vinul împreună cu zahărul și aromele până când atinge pragul fierberii. Perele se pun în vin și se lasă să fiarbă aprox.15 min sau până când capătă o culoare rozalie.

Perele se pun pe tartă abia după ce aceasta a stat 20 min în frigider și se așează ca în fotografie sau după bunul plac.

#enjoy #bonappetit #chocolatetart

Un gând despre „Tartă cu ciocolată și pere poșate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s